1. 19-08 10:00 DK ds S. Zuidema (Heemskerk)
  2. 26-08 10:00 DK ds A. Hoekstra (Amsterdam)
  3. 02-09 10:00 MK ds M. Visser, Avondmaal
  4. 09-09 10:00 MK ds M. Visser en pastor F. van der Louw, Gemeentedag

U bent hier: Home - Jongeren - Basics

Basics

Afsluiting 1e periode basics

Gedurende 8 bijeenkomsten zijn we met de 13 Basics-kinderen (10-12 jaar) bezig geweest met het thema ‘omkijken naar een ander’.

Vanuit het verhaal van de Barmhartige Samaritaan zijn we naar uitleg van een diaken over de diaconie gegaan.

Vervolgens hebben we ons bezig gehouden met de Voedselbank. De kinderen hebben vele goede vragen bedacht om zich voor te bereiden op de excursie naar de Voedselbank.
Daar waren we donderdag 16 november welkom.

Vragen zoals ‘Hoe weten jullie dat de mensen echt de Voedselbank nodig hebben?’, ‘Hoe gaat het bij de Voedselbank?’ en ‘Krijgen de mensen ook voedsel dat over de datum is?’ kwamen allemaal naar voren. De kinderen bleven maar vragen stellen tijdens het verhaal en de rondleiding, terwijl ondertussen de kratten allemaal nog werden klaar gemaakt door de vele vrijwilligers bij de Voedselbank.

Indrukwekkend wat een goed werk hier geleverd wordt met een dikke pluim voor alle vrijwilligers!

Sirkelslag

De dag erna zagen we elkaar weer, maar dan weer in de Dorpskerk, bij het geweldige, landelijke, interactieve spel Sirkelslag. Wel meer dan 300 teams deden mee in heel Nederland op hetzelfde tijdstip!

Omdat er dit jaar 19 (!) kinderen mee deden, hadden we ons ingeschreven met 3 teams (teams Heemswijk, Suffe Panda’s en Op het laatste nippertje).

De diverse spelletjes gingen over het verhaal van Gideon met als thema ‘Geef hoop’.

Er is gepuzzeld, met water gestreden, ‘heilige altaren’ omgerold, geknutseld enz. Wat een hectiek (het spel gaat namelijk op tijd en best snel door!), maar wat was het fantastisch!

Dank aan alle vrijwilligers die ons hielpen, die hadden we echt nodig!

En dan sluiten we dit blok woensdag 22 november alweer af…. We willen dan nogmaals werken rond het verhaal van Gideon en willen dit doen samen met de kinderen EN hun ouders.

Wij wensen als Basics-leiding een ieder alvast goede adventsweken, een mooie Kerst en een fijn 2018!

Basics-groeten,

Froukje, Ralf, Mandy, Corine

Basics

Wie?

Alle kinderen van 10,11,12 jaar (gemiddeld groep 7 & 8) die ingeschreven staan bij de protestantse kerk Beverwijk of Heemskerk zijn uitgenodigd, maar uiteraard zijn andere kinderen ook van harte welkom!

We hebben dit jaar een lekker grote groep van ong. 12 kinderen, geweldig!

Ralf, Froukje, Mandy en Corine zijn in wisselende 2-tallen de leiding.

Wanneer?

In het najaar en voorjaar komen we ongeveer 8 maal achter elkaar bij elkaar op woensdagavond van 19 tot 20 uur.

Waar?

In de jeugdruimte, bovenin de Dorpskerk. En weet u, de voetbaltafel is voor en na de tijd ook erg gewild. We zijn blij om daar ook beamer ter beschikking te hebben.

Wat?

Hier gaat het natuurlijk om. Wij zijn bezig met geloof, God, kerk en bijbel in deze tijd. Altijd proberen we een link te maken van het toen naar het nu. Dit blok zijn we bezig met ‘omzien naar anderen’ en zijn we begonnen met de Barmhartige Samaritaan, Franciscus van Assisi en uitleg wat de diaconie allemaal doet (dank je wel, Jacquelien!).  We gaan nog verder met de kledingbank/voedselbank en proberen aan te sluiten bij de schoenendoos-actie in Heemskerk en de kruidnoten-actie in Beverwijk.

Uiteraard komt ook het bekende, gezellige, interactieve, landelijke spel Sirkelslag weer naar voren en wel op vrijdag 17 november van 19.15 tot 21.30 uur. Dit keer staat het verhaal van Gideon centraal, het thema is ‘Geef Hoop’. Ook kinderen uit groep 6 zijn dan welkom (laat het ons dan even weten)!

Woensdagavond 22 november sluiten we samen met de ouders deze najaar reeks weer af.

Waarom?

We hopen kinderen samen met de ouders (en school) een belangrijke basis mee te geven, namelijk dat God liefde is en Hij er altijd voor je is.  Daarnaast willen we juist ook met elkaar een groep zijn waar het goed is om jezelf te zijn en het met elkaar gezellig te hebben!

Vragen? We horen ze graag! Bel of mail dan even met Corine Rennen, corine@carlrennen.nl, 0251-248796.