1. 18-11 10:00 MK ds M. Visser m.m.v. Songs for You
  2. 25-11 10:00 MK Laatste zondag kerkelijk jaar, ds M. Visser en pastor F. van der Louw m.m.v. Con Amore
  3. 02-12 10:00 MK 1e Advent, ds M. Visser m.m.v. Revival Zaandam
  4. 09-12 10:00 MK 2e Advent, ds M. Visser
  5. 16-12 10:00 MK 3e Advent, ds M. Visser

U bent hier: Home - Onze kerk - Activiteiten

Activiteiten binnen de gemeente

Datum Tijd Dienst Locatie Opmerkingen Bijlage
18-11 19:00 Filmavond (jeugd) Dorpskerk
25-11 10:00 Laatste zondag kerkelijk jaar Morgensterkerk

Op 25 november is de laatste zondag van het kerkelijk jaar. In deze dienst staat al van ouds de eeuwigheid centraal en worden onze overleden gemeenteleden genoemd. Namen noemen van gestorvenen roept herinneringen op, maakt heel gemengde gevoelens los: je voelt de lege plek, je bent dankbaar voor al het goede wat geweest is, soms heel lang, soms schrijnend kort, herinneringen worden weer even levend.

Deze zondag die gaat over het einde. Maar niet over het definitieve einde. Dat het allemaal zou eindigen in chaos en dood. In het niets… De eeuwige vergetelheid. Nee, want op deze laatste zondag volgt éérste Advent. Het begin van de toekomst. Het oplichten van het doel van God met ons. Nieuw begin in de duisternis. Dat licht is ontstoken, zo geloven, vertrouwen wij, in de weg van Jezus. Licht der wereld. Ons leven staat in dat perspectief. De mensen van voorbij in dat perspectief. Opgenomen in Gods ontferming. Het eeuwig erbarmen.

In deze dienst van samen gedenken zingt het Christelijk Gemengd Koor Con Amore onder leiding van dirigent Karin Ravenstijn. Karin zal ook de dienst muzikaal begeleiden. We hopen op een goede dienst, waarin het verdriet met elkaar mag worden gedeeld en neergelegd bij God, en wij ons gedragen mogen weten door Zijn oneindige liefde.

Ons lied wordt steeds gedragen door vleugels van de hoop.

Het stijgt de angst te boven om leven dat verloopt.

Het zingt van vergezichten, het ademt van Uw Geest.

In ons gezang mag lichten het komend bruiloftsfeest.

(lied 657)

25-11 10:01 Mes op tafel (jeugd) Dorpskerk
27-11 10:00 Ontmoetingsochtend Morgensterkerk

Twee keer per maand bent u op dinsdag welkom bij een ontmoetingsochtend. Op 27 november zitten we weer volop in de Sinterklaasdrukte. Geen discussie ochtend maar gewoon een gezellige Sint Nicolaas bijeenkomst met wat jaarlijks terugkomende onderdelen. Op 11 december houden we onze jaarlijkse adventsviering met Fred van der Louw. Cantamus o.l.v. Henny Dijkstra verzorgt dan weer de muzikale medewerking.

Voor uw agenda: intussen hebben we de data voor januari t/m april 2019 vastgelegd.

Deze zijn:  8 en 22 januari, 5 en 19 februari, 5 en 19 maart, 2 en 23 april

Tijd en plaats: 10.00 uur – 11.30 uur in de Vrijburcht.

Piet Dubbelman, tel: 236867

28-11 15:30 Meelezen op Woensdag Morgensterkerk

Zo’n twee keer per maand is er ‘Meelezen op Woensdag’. De tekst voor de zondag wordt alvast gelezen, eerste indrukken worden verzameld. Daarover gaan we in gesprek. De volgende Meelezen is op 28 november, kiest uw welk tijdstip het best uitkomt: om 15:30 uur of om 20:00 uur. Welkom!

28-11 20:00 Meelezen op Woensdag Morgensterkerk
04-12 09:30 Inloopspreekuur pastor Fred van der Louw Morgensterkerk

Elke eerste dinsdag van de maand heb ik een inloopspreekuur van 9.30 uur – 11.00 uur in de Morgensterkerk. Bezoekmedewerkers kunnen dan binnenlopen om pastorale zaken te bespreken. Maar ook andere gemeenteleden kunnen gebruik maken van dit inloopspreekuur. U hoeft dan geen afspraak te maken en kunt dan gewoon binnenlopen om persoonlijke, of algemene dingen met mij te bespreken.

Bij mijn contactgegevens in Samenklank staat dat ik het best bereikbaar ben van 9.00 -10.00 uur. Het blijkt dat dat weleens verwarrend is. Ik bedoel met “het best bereikbaar” dat als u mij telefonisch wilt spreken, u de meeste kans hebt om mij direct aan de lijn te krijgen tussen 9.00 uur en 10.00 uur is. Dat betekent niet dat u buiten dat uur niet meer mag bellen. Integendeel, u mag mij te allen tijde bellen. Als ik dan niet in de gelegenheid ben om de telefoon aan te nemen, kunt u uw naam en telefoonnummer inspreken, dan bel ik u zo spoedig mogelijk terug.

Fred van der Louw

tel: 06 46591437

email:fredvanderlouw@pknheemskerk.nl

11-12 10:00 Ontmoetingsochtend Vrijburcht

Twee keer per maand bent u op dinsdag welkom bij een ontmoetingsochtend. Op 11 december houden we onze jaarlijkse adventsviering met Fred van der Louw. Cantamus o.l.v. Henny Dijkstra verzorgt dan weer de muzikale medewerking.

Deze zijn:  8 en 22 januari, 5 en 19 februari, 5 en 19 maart, 2 en 23 april

Tijd en plaats: 10.00 uur – 11.30 uur in de Vrijburcht.

Piet Dubbelman, tel: 236867

29-12 18:30 Oliebollentoernooi 2018 De Walvis, Beverwijk

Ook dit jaar gaan we weer gezellig volleyballen! We zouden het leuk vinden als jullie weer sportief meedoen aan het Oliebollentoernooi. Het toernooi is op zaterdag 29 december vanaf 18:30 uur in sporthal De Walvis te Beverwijk. Deelname kost €5,- per persoon. Daarvan gaat €3,- naar de organisatie van het toernooi en €2,- naar het diaconaal project ‘Het Leefkringhuis’ van de jeugd van PKN Heemskerk/Beverwijk. Geef je team op met een leuke naam en kom tijdens het toernooi als team verkleed! Aanmelden.