U bent hier: Home - Onze kerk - Activiteiten

Activiteiten binnen de gemeente

Datum Tijd Dienst Locatie Opmerkingen Bijlage
19-01 00:00 Kerkbalans 2019

Kerkbalans is een gezamenlijke actie van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk en de Oudkatholieke Kerk in Nederland. Drie kerkgenootschappen die al sinds 1973 samenwerken in de Actie Kerkbalans en zo een beroep doen op de plaatselijke geloofsgemeenschappen voor een financiële bijdrage. Jaarlijks vragen zij hun leden in de tweede helft van januari een financiële bijdrage te leveren aan hun eigen plaatselijke kerk.

De kerk krijgt geen subsidie. Onderhoud van het gebouw, de koffie, maar ook het personeel en missionaire en maatschappelijke projecten kosten geld. Daarom is er de Actie Kerkbalans. Geeft u om de kerk? Doe dan mee. Samen kunnen we van betekenis zijn en blijven voor de mensen om ons heen. Voor de campagne van 2019 is het thema ‘Geef voor je kerk’. De actieperiode is van 19 januari t/m 2 februari 2019.

20-01 10:00 SponsorSchaatsactie Leefkringhuis

Zoals u weet zijn wij, de tieners, begonnen aan een diaconaal project. Hierbij ondersteunen wij het Leefkringhuis in Amsterdam. We zijn bezig met geld inzamelen voor ondersteuning. Het Leefkringhuis is een plaats voor kinderen die, om welke reden dan ook, niet thuis kunnen zijn. Er werken vrijwilligers en mensen die nog in opleiding zijn. Het Leefkringhuis  heeft twee eigen voedselbank-vestigingen, doet aan 24-uurs opvang en geeft ambulante hulp.

Op 20 januari willen wij een sponsorloop houden op de schaatsbaan in Haarlem. Hier willen wij geld ophalen ter ondersteuning van het Leefkringhuis. U kunt de tieners sponsoren per ronde dat er geschaatst wordt. Wij komen binnenkort, na de kerkdienst, bij u langs met een speciaal  formulier, waarmee u ons kunt sponsoren.

Marlise, Luuk & Niels

22-01 10:00 Ontmoetingsochtend Vrijburcht

Op 22 januari is er bij de ontmoetingsochtend een presentatie van de schilder Marius van Dokkum. Een hedendaagse schilder, die steeds meer bekendheid geniet. Hij weet op een ontroerende, grappige en originele manier diverse personen en situaties op het doek weer te geven. In Harderwijk is zelfs al een museum met zijn werk geopend. Aanvang ontmoetingsochtenden: 10.00 uur in de Vrijburcht. Van harte welkom!

27-01 10:00 Theater: Waarde van een Talent Vredevorstkerk

25, 26 & 27 januari Theaterweekend in de Vredevorstkerk

Eén knecht kreeg 5 talenten, één knecht kreeg 2 talenten & één knecht kreeg 1 talent. Hoeveel waarde is een talent? De tieners maken een theatershow die u zondag 27 januari in de Vredevorstkerk kunt bewonderen.

31-01 13:45 Bijbelkring Morgensterkerk

De bijbelgesprekskring in de Morgensterkerk komt elke laatste donderdag van de maand bijeen en de eerstvolgende bijeenkomst is op donderdag 31 januari van 13.45 tot 15.15 uur. Een ieder is van harte welkom bij deze kringen. Ook anderen van buiten de kerkelijke - of dorpsgrenzen. Graag tot ziens !

13-02 15:30 Meelezen op Woensdag Morgensterkerk

Meelezen is er weer op woensdag 13 februari. Hartelijk welkom – ook als u er nog niet eerder bij was – om 15:30 en om 20:00 uur in de Morgensterkerk. Graag tot ziens!

13-02 20:00 Meelezen op Woensdag Morgensterkerk