1. 24-01 10:00 ds A. van Nierop

Datum: 07-03-2021

Eerste Collecte: Jeugd

Deurcollecte: Kerk in Actie (Voorjaarszending)*

* Voor de kerk in het Midden-Oosten is Libanon een belangrijk land. De Near East School of Theology (NEST) leidt predikanten op voor landen als Syrië, Armenië, Israël/Palestina en Libanon. Wilbert van Saane werkt er namens Kerk in Actie als docent theologie en missiologie. Ook is hij pastor voor NEST-studenten. Na hun studie keren keren de kersverse predikanten terug naar huis om daar hun eigen gemeente te leiden.

Datum: 10-03-2021

Eerste Collecte: Voedselbank

Datum: 14-03-2021

Deurcollecte: Kerk in Actie (Binnenlands Diaconaat)*

* In Oost-Groningen en Limburg wordt armoede vaak doorgegeven van generatie op generatie. Er is weinig werk en er zijn weinig voorzieningen om kansarme jongeren op te vangen. Juist in deze regio’s zijn de kerken klein en hebben ze niet veel financiële middelen. Hoe kun je dan als diaconie iets doen voor mensen in kwetsbare omstandigheden? Hoe kun je bijvoorbeeld iets betekenen voor kinderen die opgroeien in armoede? Kerk in Actie begeleidt kerken in deze regio’s in hun diaconale taak en ondersteunt hen zonodig financieel.

Datum: 21-03-2021

Eerste Collecte: Jeugd

Deurcollecte: Kerk in Actie (Werelddiaconaat)*

* Op het indonesische eiland Java wonen veel boerengezinnen die nauwelijks kunnen rondkomen. Met steun van Kerk in Actie helpt de kerk boeren en boerinnen om een coöperatie op te zetten. Hierdoor zijn ze minder afhankelijk van tussenhandelaren en krijgen

ze een hogere prijs voor hun producten. Met het verdiende geld kunnen ze vervolgens weer betere landbouwmaterialen kopen. De kerk leert hen ook hoe je met zo weinig mogelijk chemicaliën en met biogasinstallaties goede landbouw bedrijft.

Datum: 28-03-2021

Deurcollecte: Protestantse Kerk - Jong Pastoraat*

* Wat betekent Pasen en wat betekent het paasverhaal voor míj? Met deze vraag gaan elk

jaar meer dan zesduizend jongeren aan de slag als ze - in groepen - de PaasChallenge

doen. De PaasChallenge, die wordt gehouden in de week voor Pasen, is een spel dat is

gemaakt door Jong Protestant, de jeugdwerkorganisatie van de Protestantse Kerk. Door middel van allerlei opdrachten doorleven de jongeren het paasverhaal. Ze ontdekken waarom Jezus zijn lijdensweg ging en waarom er voor hen nieuw leven mogelijk is.

Datum: 04-04-2021

Deurcollecte: Kerk in Actie (Werelddiaconaat)*

* Veel zwarte jongeren in de Zuid-Afrikaanse stad Pretoria groeien op in gewelddadige wijken en gebroken gezinnen. De helft van hen maakt de middelbare school niet af en 40 procent

van de jongeren tussen 15 en 34 jaar is werkloos. Kerk in Actie ondersteunt een organisatie die jongeren helpt met huiswerk, maar vooral met persoonlijke groei. Ze doet dit totdat ze

volwassen zijn. Jongeren leren sociale en creatieve vaardigheden waardoor ze weerbaarder worden en kans maken op een beter leven.

Datum: 11-04-2021

Eerste Collecte: Ouderen

Deurcollecte: Stichting Paardrijden Gehandicapten In het Zadel*

* Stichting In het Zadel is een actieve stichting die samen met gediplomeerde instructeurs en ongeveer 50 vrijwilligers ervoor zorgt dat zo’n 70 gehandicapte ruiters op verantwoorde wijze paardrijlessen kunnen volgen.

Datum: 18-04-2021

Deurcollecte: Aangepaste Gezinsdiensten

Datum: 25-04-2021

Eerste Collecte: Ouderen

Deurcollecte: Kerk in Actie (Binnenlands Diaconaat)*

* Een op de drie vluchtelingen die naar Nederland komen, is jonger dan 18 jaar. Ze hebben vaak nare ervaringen achter de rug en hun bestaan in Nederland is meestal ook onzeker. Met steun van Kerk in Actie organiseert stichting De Vrolijkheid creatieve activiteiten voor kinderen en jongeren in asielzoekerscentra. Door bijvoorbeeld muziek, dans, theater, film en fotografie wil De Vrolijkheid de talenten van de jonge bewoners van asielzoekerscentra tot bloei laten komen en hun veerkracht versterken.