Doop

U bent hier: Home - Doop

Doop

Als teken van het nieuwe leven door Jezus Messias, worden in de gemeente mensen gedoopt. Dat kunnen volwassenen zijn, die zich na een periode van voorbereiding laten dopen; vaak zijn het pasgeboren kinderen, voor wie de ouders de doop wensen.

Als u de doop voor uzelf overweegt, of als u uw kind wilt laten dopen, neemt u dan contact op met de predikant, ds Marco Visser.

De doop vindt in principe plaats in het midden van de gemeente, in de zondagse ochtenddienst. Een oecumenische doop behoort ook tot de mogelijkheden. In dat geval wordt er een aparte dienst gepland, waarin de predikant en een van de pastores van de rooms-katholieke parochie gezamenlijk voorgaan.

Sommige ouders zijn voorstander van de volwassenendoop, maar willen voor hun kind graag een gebed of een zegenbede in de kerkdienst. Ook dat is mogelijk.