U bent hier: Home - Programma

Datum Tijd Dienst Locatie Opmerkingen Bijlage
23-06 17:30 TafelTijd Zaandam Noorderkerk, Zaandam

Niels van der Veen kwam met het idee om een groep op te starten voor gelovige lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders en mensen die zich hiermee verbonden voelen. ‘Op Facebook zag ik de regenboogvlag prijken aan de gevel van de Noorderkerk, ik dacht meteen hier moet TafelTijd plaatsvinden.’, aldus Niels. Dominee Christiaan Ravensbergen en Roselien Brondy sloten zich graag aan bij Niels zijn idee. ‘Christelijk en LHBT+ kan heel goed samen gaan.’ Roselien vindt het daardoor ook een superidee om TafelTijd in Zaandam op te starten. TafelTijd is een format vanuit Wijdekerk. De eerste bijeenkomst vond plaats op 14 april. De avond is zonder jou niet compleet, met elkaar kunnen we het verschil maken in verbinding met lhbt+ en geloof.

Praktische informatie:

Eerste bijeenkomst op 14-04-2019. De tweede bijeenkomst is alvast gepland: 23 juni 2019.

Tijdstip: 17:30 uur tot ongeveer 20.30 uur.

Iedereen neemt wat te eten mee.

Toegang is gratis!

Het programma van de avond zal een week voor 14 april bekend worden gemaakt op de website van de Noorderkerk, Wijdekerk en natuurlijk op De Social media pagina TafelTijd Zaandam en in het evenement. Voor evt. nadere informatie kunt u contact met Roselien Brondy, e-mail:

13-07 10:00 Meditatieve wandeling Duinpark, Zeestraat 283 Beverwijk

Heb je zin om in beweging te komen ? Wil je genieten van de natuur ? Ben je er aan toe om je hoofd helemaal leeg te maken, van al die dingen, die je telkens weer moet doen ? Wil je de omgeving in de IJmond beter leren kennen ? Vind je het ook leuk om anderen te ontmoeten ? Dan is de wandeling wel iets voor U of jou. Al twee keer zijn we met elkaar op pad gegaan. Het waren heerlijke wandelingen, met goede ontmoetingen. De volgende wandeling is gepland op 13 juli 2019. Omdat Westerhout in Beverwijk op deze dag niet beschikbaar is in verband met het Young Art Festival gaan we dit keer in een ander park wandelen nl. in het Duinpark. Het park is gelegen aan de Zeestraat 283. Dat is tegenover de weg naar het dierenpension Tussenwijck. Er is een bushalte redelijk dichtbij aan de Zeestraat. We houden na de wandeling een soort picknick . Er wordt voor thee, koffie en koekjes gezorgd. De wandeling duurt ongeveer 45 minuten. Simone Maas zal ons wegwijs maken en wat vertellen over het Duinpark. De aanvang is 10.00 uur.

01-08 00:00 Cursus Theologie Voor Geïnteresseerden (TVG) Amsterdam (van eind augustus 2019 - eind april 2020)

Was Ruth nu een brave schoondochter of een doortastende vrouw? Waarom is 1 Corinthiërs 13 niet bedoeld als huwelijkstekst? Hoe beleven andere volken hun geloof? Wat was Paulus voor een man? Hoe kijken we als 21-ste eeuwers aan tegen de wonderen van Jezus en welke invloed heeft Augustinus op de huidige theologische inzichten gehad?

Dit soort kwesties komt aan de orde in de cursus Theologie Voor Geïnteresseerden. De cursus is voor iedereen toegankelijk, vooropleiding of lidmaatschap van een kerk is niet vereist. In totaal duurt de cursus drie jaar. Per jaar worden er op de dinsdagochtend gedurende 34 weken bijeenkomsten belegd (locatie: Arie Biemondstraat 103, Amsterdam). Per jaar bedragen de kosten € 235,- (gespreide betaling is mogelijk). Het is ook mogelijk om niet de gehele cursus maar slechts een aantal uit het aanbod van 12 vakken te volgen.

Meer informatie en aanmelding kan bij de secretaris: Pieter Licht, tel. 06-83995520, of via de website: tvg-amsterdam.nl. Op verzoek kan een informatieboekje of een uitgebreide studiegids worden toegezonden.

30-08 14:30 Openstelling Dorpskerk op vrijdagmiddag Dorpskerk, Kerkplein 1

Ook dit jaar organiseert de Commissie Open Dorpskerk in de zomermaanden weer inloopmiddagen op vrijdagen van 21 juni t/m vrijdag 30 augustus. Vanaf 14:30 tot 16:30 uur kunt u even binnenlopen om even te onthaasten, een kaarsje op te steken of te luisteren naar een inloop orgelconcert van 15.30 uur tot 16.00 uur, vaak met medewerking van een instrumentalist (fluit, viool, hobo) of één of meerdere vocalisten.

De inloop orgelconcerten die op deze middagen plaatsvinden, van 15:30 tot 16:00 uur en gegeven door Anja van der Ploeg, trekken steeds veel belangstelling. Anja, die de vaste organiste/pianiste is voor zowel de Dorpskerk als de Morgensterkerk, heeft zich ook dit jaar weer bereid verklaard voor gevarieerde muziekprogramma’s te zorgen. Zie ook pknheemskerk.nl/opendorpskerk