U bent hier: Home - Programma

Datum Tijd Dienst Locatie Opmerkingen Bijlage
15-12 20:00 Kerst op het Plein Burg. Nielenplein bij de Dorpskerk

Het ‘Platform Heemskerken’ werkt samen met het Bonhoeffer College uit Castricum om op zaterdagavond 15 december op het Nielenplein een geweldig kerstevenement in de open lucht te houden. Om 20.00 uur start het programma met het zingen van ‘Christmas Carols’.

Leerlingen in de hoofdrol

Ook in 2018 is er een bijzondere uitvoering met leerlingen in de hoofdrol van het kerstverhaal op basis van een zelfgeschreven script. Moderne korte theaterscenes worden verbeeld op een groot podium. De muziek wordt verzorgd door leerlingen die deel uitmaken van de schoolband. Het actuele thema van het muziektheater is ‘All I Want for X-mas is Truth’.

Kerstspel in het teken van nepnieuws

Het verhaal begint ermee dat een afgezant van God de geboorte van de verlosser aankondigt. Dat gebeurt onzorgvuldig omdat de boodschapper oortjes in heeft als hij de opdracht krijgt. De aankondiging wordt vervormd door de mensen die het nieuws doorvertellen en de media pikken het op. De geliefde zangeres Maria die het kind zal krijgen wordt aan de tand gevoeld bij het programma ‘Shownieuws’ dat iedere dag steevast in het avondschema staat van dictator Herodes. Die schrikt zich rot van de tijding dat er een koning geboren zal worden die zal heersen over het gebied dat hij regeert. Hij wil de macht zelf in handen houden en ook zelf bepalen aan wie hij dat zal overdragen. Hij geeft onmiddellijk opdracht om zowel Maria als Jozef op te laten nemen in een kliniek. Jozef, bekend designer van meubelen, is geschokt door de roddels, maar heeft zich laten overtuigen door Maria dat zij hem trouw is en dat de baby echt een zoon van God is. In de kliniek beleven de twee bijzondere dingen met de bewoners die met hen meeleven en hen uiteindelijk helpen om uit handen van de dictator te blijven.

Kerst vieren in het midden van de dorpsgemeenschap

Wat heeft Kerst anno 2018 te zeggen voor Heemskerkers? De lokale kerken willen in de open lucht op het Nielenplein betekenisvol aanwezig zijn in de plaatselijke samenleving door een podium van verbinding te creëren. Het gaat om samenhang van de waarden van kerst en de praktijk van alle dag. Korte video-interviews illustreren hoe mensen onderling verbindingen realiseren. ‘Heemskerkers hebben een idee, geven er zelf vorm en inhoud aan én allerlei dorpsgenoten ontdekken dan de ambitie om zelf ook aan de slag te gaan.’ Het idee is zo gezamenlijk Kerst te vieren: inwoners van Heemskerk, kerken, burgerlijke gemeente, ondernemersvereniging, cultuurhuis en een glazen keet.

01-01 00:00 Kerkdiensten en bijeenkomsten terugluisteren

Als u een kerkdienst terug wilt luisteren of een bijeenkomst van Bijbelverhalen met Heemskerkers, kunt u deze hier vinden:

- kerkdiensten

Bijbelverhalen met Heemskerkers