U bent hier: Home - Programma

Datum Tijd Dienst Locatie Opmerkingen Bijlage
31-10 20:00 Met een boek vol zilverwerk Dorpskerk

Vier leerhuisavonden over de Heilige Schrift in Jodendom, Christendom en Islam

De VVP Noord-Holland, het Leerhuis Kennemerland en de commissie Kerk & Israël van de Protestantse Gemeente Heemskerk organiseren in de herfst van 2018 wederom een serie leerhuis-avonden. Het zal gaan over de Heilige Schrift in het Jodendom, het Christendom en de Islam: de Tenach, de Bijbel en de Koran. Welke waarde heeft het Boek, hoe worden de teksten geïnterpreteerd? Daarover zal het gaan, en wel n.a.v. een verhaal dat in alle tradities voorkomt, over Abraham die de opdracht krijgt zijn zoon te offeren. Deskundigen zullen hierover vertellen, waarbij zij zowel de historie als de actualiteit zullen belichten.

Op 31 oktober zal Douwe van der Sluis ons inlichten over de manieren van lezen in het Jodendom, waarna we op de laatste avond, 14 november, met elkaar in gesprek gaan en de balans opmaken.

De avonden zijn van 20:00 tot 22:00 uur in de Morgensterkerk, Vrijburglaan Heemskerk. Op 31 oktober is de avond in de Dorpskerk. U bent altijd welkom, ook als u er niet alle keren kunt zijn. Kosten: 5,- euro per bijeenkomst, inclusief koffie, thee en lesmateriaal. Voor meer informatie en (verplicht) aanmelden: Henri Frölich, .

09-11 19:00 Bijbelquiz Vredevorstkerk

De Bijbelquiz komt er weer aan! Een gezellige avond met verschillende mensen van allerlei kerken in Heemskerk en Beverwijk. De één schudt het ene na het andere goede antwoord uit zijn mouw, de ander komt vooral voor een leuke ontmoeting met andere Bijbelquizers. Hoe dan ook: Wees welkom! We verwachten weer teams uit alle kerken in de buurt. Graag aanmelden voor 1 november.

Vrijdagavond 9 november 2018

Vanaf 19.00 u is de zaal open, om 19.30 u starten we.

De quiz duurt ongeveer 2 uur.

Locatie is Vredevorstkerk, Laan der Nederlanden 152,1945AC Beverwijk,.

Teams van 5-8 personen kunnen zich aanmelden voor 1 november.

Stuur een mailtje met de namen van je teamleden en een 06-nummer naar

Froukje Veltkamp  email of 06-48787451

14-11 20:00 Met een boek vol zilverwerk Morgensterkerk

Vier leerhuisavonden over de Heilige Schrift in Jodendom, Christendom en Islam

Op de laatste avond, 14 november, gaan we met elkaar in gesprek en maken de balans op. De avonden zijn van 20:00 tot 22:00 uur in de Morgensterkerk, Vrijburglaan Heemskerk. U bent altijd welkom, ook als u er niet alle keren kunt zijn. Kosten: 5,- euro per bijeenkomst, inclusief koffie, thee en lesmateriaal. Voor meer informatie en (verplicht) aanmelden: Henri Frölich, .