U bent hier: Home - Programma

Datum Tijd Dienst Locatie Opmerkingen Bijlage
06-05 19:00 Kerken in Dialoog Heemskerk FM 107.4 (radio uitzending)

Vanuit een aantal kerken/kerkgenootschappen in Heemskerk/Beverwijk is het initiatief genomen om deel te nemen aan een nieuw radio programma van Radio Heemskerk, oftewel Heemskerk Fm. Dat programma heeft de naam gekregen Kerken in Dialoog.

Vanuit de kerken is het een mogelijkheid om uit te vinden of de lokale radio een extra middel is om met name Heemskerkers te bereiken. Dit naast de wekelijkse uitzending van een kerkdienst, uit één van onze kerken. Vanuit Heemskerk doen tot nog toe aan Kerken in Dialoog mee: de Protestantse Kerk Heemskerk, het Apostolisch Genootschap en het Leger des Heils, dat is gesitueerd op de grens Heemskerk/Beverwijk.

Er hebben al diverse opnames plaats gevonden en zijn inmiddels uitgezonden. Op de eerste maandag van de maand van 19 -20.00 uur wordt het programma uitgezonden. Per keer gaan drie mensen vanuit  genoemde kerken aan de hand van een thema met elkaar in gesprek. De gesprekken worden daarbij afgewisseld met bijpassende muziek. De sfeer is van thuis aan een keukentafel.

Vanuit onze kerk hebben tot nu toe aan de opnames deelgenomen: Marco Visser, Piet Dubbelman en Sophia Verbaan, wat niet wegneemt dat er nog meer namen gaan volgen, gezien de inmiddels gebleken interesse. Hierbij aan u doorgegeven de frequentie van Heemskerk Fm, bovendien de eerstvolgende uitzenddatum en het thema:

Frequentie Heemskerk Fm 107.4

Eerstvolgende uitzenddatum: maandag 6 mei a.s. van 19.00 - 20.00 uur.

Thema: ‘Bevrijding en Vrijheid.’

Tip: Zet op de eerste maandagavond van de maand de televisie uit en de plaatselijke radio aan voor het programma : Kerken in Dialoog.

12-05 19:00 Conflict in de Dorpskerk… Dorpskerk

Bijbelgesprekken met Heemskerkers met Paula Beentjes op 12 mei.

Conflict: dat is het thema van de volgende Bijbelgesprekken met Heemskerkers. Gesprekspartner is Paula Beentjes, juriste en ‘mediator’, bemiddelaar. Zij heeft er dagelijks mee te maken, waarbij zij natuurlijk juist probeert de dingen in goede banen te leiden, om als het kan het conflict op te lossen. We kennen het allemaal, in de familie, in de straat, in de samenleving. Een stevige ruzie kan de lucht opklaren, maar een slepend conflict is akelig. Het hoort bij het leven, zegt men, maar hoe komt dat? En dan, hoe kom je er weer vanaf? Hoe werkt verzoening? Die vragen.

Marco Visser gaat in gesprek met Heemskerkers die een rol spelen in onze kleine samenleving: wat zijn hun drijfveren, hoe kijken zij naar de tijd waarin wij leven? En daarbij: wat kan de waarde zijn van oude verhalen? Een gesprek over oude bronnen en nieuwe tijden. Noteer de datum vast: welkom op zondag 12 mei om 19:00 uur in de Dorpskerk.

01-08 00:00 Cursus Theologie Voor Geïnteresseerden (TVG) Amsterdam (van eind augustus 2019 - eind april 2020)

Was Ruth nu een brave schoondochter of een doortastende vrouw? Waarom is 1 Corinthiërs 13 niet bedoeld als huwelijkstekst? Hoe beleven andere volken hun geloof? Wat was Paulus voor een man? Hoe kijken we als 21-ste eeuwers aan tegen de wonderen van Jezus en welke invloed heeft Augustinus op de huidige theologische inzichten gehad?

Dit soort kwesties komt aan de orde in de cursus Theologie Voor Geïnteresseerden. De cursus is voor iedereen toegankelijk, vooropleiding of lidmaatschap van een kerk is niet vereist. In totaal duurt de cursus drie jaar. Per jaar worden er op de dinsdagochtend gedurende 34 weken bijeenkomsten belegd (locatie: Arie Biemondstraat 103, Amsterdam). Per jaar bedragen de kosten € 235,- (gespreide betaling is mogelijk). Het is ook mogelijk om niet de gehele cursus maar slechts een aantal uit het aanbod van 12 vakken te volgen.

Meer informatie en aanmelding kan bij de secretaris: Pieter Licht, tel. 06-83995520, of via de website: tvg-amsterdam.nl. Op verzoek kan een informatieboekje of een uitgebreide studiegids worden toegezonden.

01-01 00:00 Kerkdiensten en bijeenkomsten terugluisteren

Als u een kerkdienst terug wilt luisteren of een bijeenkomst van Bijbelverhalen met Heemskerkers, kunt u deze hier vinden:

- kerkdiensten

Bijbelverhalen met Heemskerkers