U bent hier: Home - Programma

Datum Tijd Dienst Locatie Opmerkingen Bijlage
18-01 20:00 Minicursus 'De Bijbel in grote lijnen'

De Bijbel in grote lijnen: minicursus voor wie meer wil weten

De Bijbel is een eerbiedwaardig, maar ook moeilijk boek. Waar begin je, hoe vind je je weg? Hierover organiseert Marco Visser drie leerhuisavonden. Het zal gaan over de opbouw van het boek der boeken en over de grote lijnen in de verhalen. Een minicursus Bijbel, bedoeld voor mensen die meer willen weten. Op 18 januari, 8 en 15 februari om 20:00 uur, plaats wordt nader bekendgemaakt. Opgave via:

27-01 19:00 Week van gebed om eenheid Diverse kerken

Van 21 tot 27 januari 2018 is de internationale week van gebed voor de eenheid van de kerken. Wij als kerken in onze regio hebben ook dit jaar weer een gezamenlijk programma opgesteld, zodat er op alle dagen van de week in een van onze gebouwen een korte bijeenkomst is. Er worden teksten gelezen, liederen gezongen en gebeden. Iedereen is heel welkom. De plaatselijke kerken willen op deze manier een tegengeluid laten horen in een tijd waarin – zo lijkt het – religie vooral verdeeldheid zaait. In een wereld waarin mensen elkaar maar al te vaak met haat en geweld bejegenen, willen de kerken de hand naar elkaar uitsteken en samen bidden om eenheid en vrede.

Het weekprogramma ziet er als volgt uit:

Zondag 21 januari 10.00 uur: viering in de Dorpskerk Wijk aan Zee

Maandag 22 januari 19.00 uur: Leger des Heils, Geyssendorferlaan Beverwijk

Dinsdag 23 januari 9.30 uur: Regina Caeli, Hilbersplein Beverwijk

Woensdag 24 januari 19.30 uur: Baptistenkapel, Maerten van Heemskerkstraat Heemskerk

Donderdag 25 januari 19.00 uur: Dorpskerk Heemskerk

Vrijdag 26 januari 19.00 uur: Vredevorstkerk, Laan der Nederlanden Beverwijk

Zaterdag 27 januari 19.15 uur: KGIJ Morgensterkerk, Vrijburglaan Heemskerk

Meer informatie vindt u op www.kerkenijmondnoord.nl.

18-02 19:00 Bijbelverhalen voor Heemskerkers Dorpskerk
21-02 10:00 Met Marcus Jezus achterna Mariakerk, Spoellaan

In februari en maart zullen we in vijf bijeenkomsten op woensdagochtend het gehele Marcusevangelie lezen en beluisteren. En wel samen met onze goede buren van de rooms-katholieke Laurentius-Mariaparochie. Op 21 en 28 februari en op 7, 14 en 21 maart is iedereen welkom in de Esplanadezaal in de Mariakerk aan de Spoellaan, steeds van 10:00 uur tot 11:15 uur. Een mooie gelegenheid om het evangelie eens helemaal te lezen én om erover in gesprek te gaan met anderen. De ochtenden worden begeleid door kapelaan Teun Warnaar en predikant Marco Visser. Aanmelden: .