U bent hier: Home - Programma

Datum Tijd Dienst Locatie Opmerkingen Bijlage
03-03 19:00 Bijbelgesprekken met Heemskerkers Dorpskerk

Een nieuwe serie Bijbelgesprekken met Heemskerkers: Marco Visser gaat in gesprek met Heemskerkers die een bepaalde rol spelen in onze kleine samenleving: wat zijn hun drijfveren, hoe kijken zij naar de tijd waarin wij leven? En daarbij: wat kan de waarde zijn van oude verhalen? Een gesprek over oude bronnen en nieuwe tijden.

Op 3 maart is Rob Feenstra te gast, directeur van de MAVO-tak van het Kennemer College. Hoe is het om tiener te zijn in deze tijd? En hoe houd je de boel bij elkaar op een school met zoveel verschillende leerlingen?

Spannende en actuele vragen. Welkom om 19:00 uur in de Dorpskerk.

10-03 00:00 Veertigdagentijd: bestel de gratis kalender

Leef toe naar Pasen, feest van een nieuw begin. Bestel de gratis veertigdagentijdkalender.

De veertigdagentijdkalender 2019 daagt u uit tot bezinning in de 40 dagen op weg naar Pasen. ´Een nieuw begin´ is de rode draad door alle dagen. De kalender biedt tevens nieuwe vormen om invulling te geven aan de vastentijd, bijvoorbeeld door te vasten van snoep, sociale media of vlees. Bestel ‘m via www.protestantsekerk.nl/veertigdagentijdkalender of bel 030 - 880 1880.

16-03 10:00 Sam's Kledingactie Vredevorstkerk

Sam's Kledingactie 16 maart 2019 van 10.00 tot 12.00 uur bij Vredevorstkerk! Sam’s Kledingactie heeft voor het komend voorjaar, in samenwerking met hulporganisatie Mensen in Nood van Cordaid, een nieuw goed doel uitgekozen. De opbrengsten van de ingezamelde kleding gaat voor de eerste helft van 2019 naar een project in Sulawesi. Sulawesi is op 28 september 2018 getroffen door een aardbeving en een tsunami, met aardverschuivingen tot gevolg. De verschillende aardverschuivingen hebben 2.087 mensen gedood en meer dan 211.000 mensen zijn ontheemd geraakt. Veel mensen leven onder een zeil in ontheemden kampen in de buurt van hun oorspronkelijke dorp. Ze beschikken nauwelijks over voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Onder deze zware omstandigheden zal wederopbouw een lange tijd in beslag nemen.

06-04 19:15 Ontmoeting bij de Kritische Gemeente IJmond Vrijburcht

De Kritische Gemeente IJmond (KGIJ) houdt op zaterdagavond 6 april weer een Ontmoetings-bijeenkomst met mensen uit verschillende geloofsrichtingen. Vorig jaar spraken wij in mei met elkaar over de betekenis van de kerkelijke feestdagen. Het thema van de bijeenkomst wordt later bekend gemaakt, maar noteert u de datum vast: u bent weer heel hartelijk welkom. Ook als u belangstelling hebt mee te doen aan de voorbereiding, kunt u zich aanmelden.

De Ontmoeting is op zaterdag 6 april om 19:15 uur in De Vrijburcht. Hartelijke groet voor eenieder, Anneke van Tongeren (0251-236090 / )

01-01 00:00 Kerkdiensten en bijeenkomsten terugluisteren

Als u een kerkdienst terug wilt luisteren of een bijeenkomst van Bijbelverhalen met Heemskerkers, kunt u deze hier vinden:

- kerkdiensten

Bijbelverhalen met Heemskerkers