1. 21-01 10:00 MK ds M. Visser, avondmaalsdienst
  2. 28-01 10:00 MK ds M. Visser, bevestiging en afscheid ambtsdragers
  4. 11-02 10:00 MK ds L. Rasser (Amsterdam)

U bent hier: Home - Onze kerk - Activiteiten

Activiteiten binnen de gemeente

Datum Tijd Dienst Locatie Opmerkingen Bijlage
17-01 15:30 Meelezen op Woensdag Morgensterkerk

Twee à drie keer per maand is er Meelezen op Woensdag. De tekst voor de zondag, deze keer gedeelten uit Openbaring 2 en 3, wordt alvast een keer gelezen, eerste indrukken worden verzameld. En daarover gaan we in gesprek: wat staat er en wat heeft het ons te zeggen? Velen hebben hun vragen bij de Bijbel: hoe moet je lezen, hoe ga je ermee om? De ervaring is dat de verhalen gaan léven als je er samen over praat. Hartelijk welkom op 17 januari a.s. om 15.30 en om 20.00 uur (kies wat het beste past) in de Morgensterkerk.

17-01 20:00 Meelezen op Woensdag Morgensterkerk
22-01 19:15 Avondgebed Morgensterkerk

Op maandagavond 22 januari is onze maandelijkse kerkenraadsvergadering. We beginnen gewoontegetrouw om 19.15 uur met een moment van bezinning rond de Paaskaars in de kerkzaal van de Morgensterkerk. Iedereen is welkom in de kring om stil te worden, mee te zingen en mee te bidden.

30-01 10:00 Ontmoetingsochtend Vrijburcht

De ontmoetingsochtend op 30 januari staat in het teken van Ierland. Jeroen Stam, een van de leden van de Fishermensbent  die in november op onze vrijwilligersavond optrad, is een Ierlandkenner. We leren dan van de bewogen geschiedenis van Ierland. Hij neemt enkele instrumenten mee en zal ons ook enkele mooie liederen en ballades laten horen. Aanvang 10.00 u in de Vrijburcht.

31-01 15:30 Meelezen op Woensdag Morgensterkerk

Twee à drie keer per maand is er Meelezen op Woensdag. De tekst voor de zondag wordt alvast een keer gelezen, eerste indrukken worden verzameld. En daarover gaan we in gesprek: wat staat er en wat heeft het ons te zeggen? Velen hebben hun vragen bij de Bijbel: hoe moet je lezen, hoe ga je ermee om? De ervaring is dat de verhalen gaan léven als je er samen over praat. Hartelijk welkom op 31 januari a.s., dan alleen om 15.30 uur.

13-02 10:00 Ontmoetingsochtend Vrijburcht

Op 13 februari neemt Henk Schraa ons mee op zijn rondreis in het westen van de Verenigde Staten van Amerika. Elke plaats heeft daar zijn eigen geschiedenis en achtergrond. Er zijn mooie afbeeldingen van een fascinerend landschap. Aanvang om 10.00 uur in de Vrijburcht.

15-02 10:00 Leeskring Dorpskerk

Dit seizoen willen we rond de keukentafel in de Dorpskerk van Heemskerk spreken en nadenken over het boek met de dubbelzinnige titel Weg met de Bijbel. Gids voor vrijzinnig Bijbellezen. Waarom zou je de Bijbel willen lezen? Een boek dat overloopt van wonderlijke en soms afstotende verhalen. Een boek met een moraal en met vooroordelen waar we nu wel eens van af willen. Dus: ‘Weg met de Bijbel’? Met deze stevige vragen gaan drie remonstranten in dit boek aan de slag. Ze zijn kritische lezers, maar ‘weg van de bijbel’. Aan de hand van thema’s als het offer, schulden, kwetsbaarheid en de toekomst duiken ze in de bijbel en lezen die op hun manier.

Op donderdagochtenden 15 februari komen we van 10.00 uur tot 11.30 uur samen in de Dorpskerk van Heemskerk. Info en aanmelding: Henri Frölich, . Het verdient aanbeveling het boek van te voren aan te schaffen. De titel is Weg met de Bijbel. Uitgeverij Meinema, prijs € 16,99.

21-02 20:00 Gemeenteavond Morgensterkerk

Op woensdag 21 februari staat een gemeenteavond gepland. Bedoeling is om het dan met name over de financiën van onze kerk  (meerjarenbegroting) te hebben. We hopen op een goede opkomst.