1. 21-01 10:00 MK ds M. Visser, avondmaalsdienst
  2. 28-01 10:00 MK ds M. Visser, bevestiging en afscheid ambtsdragers
  4. 11-02 10:00 MK ds L. Rasser (Amsterdam)

U bent hier: Home - Jongeren

Jeugdwerk

Zolder / Consistorie Dorpskerk

In de kerstvakantie is de tienerleiding druk aan het werk geweest om de zolder van de Dorpskerk in een nieuw jasje te steken. De kasten, tafels en lampen zijn vernieuwd. De muren zijn gewit en er is een beamer met geluidsinstallatie geïnstalleerd. Een nieuwe frisse uitstraling is het resultaat.

Wanneer je een keer in de Dorpskerk bent, neem gerust een kijkje. En, wanneer je gebruik maakt van de zolder / consistorie, trek gerust alle kastjes en laatjes open als je iets nodig hebt. Pennen, papier, scharen, kaarsen, etc., alles is voor algemeen gebruik.

We zullen er ongetwijfeld een hoop plezier aan gaan beleven met z’n allen.

Voor de tieners is er een WhatsApp-groep. Hierin worden alle activiteiten aangekondigd en de tieners uitgenodigd. Zit je nog niet in deze groep en wil je wel op de hoogte blijven? Meld je dan aan bij Fenna Timmer, 0611184773, door een appje te sturen.

Ook voor de ouders van de tieners is er een appgroep. Aanmelden kan op dezelfde manier.

Mes op tafel, sport en kamp

De activiteiten voor de jeugd gaan weer van start met mes op tafel, sport en kamp!

In september en oktober staan de eerste activiteiten van dit seizoen op de planning voor de jeugd. Mes op tafel gaat op 11 september van start in een vernieuwde opzet waardoor de verschillende leeftijdsgroepen een eigen programma volgen. Daarnaast hebben we een gezellige sportactiviteit toegevoegd aan het programma. Gezellig met elkaar een voor sommige nieuwe sport ontdekken in een serie van drie zondagen.

Als topper het kamp op 7, 8 en 9 oktober. Zie ook http://pknheemskerk.nl/tienerkamp

Taizé

Serious Kerkdienst

Dit was een ‘once in a lifetime’ opportunity: het glazen huis van 3FM Serious Request stond dit jaar in Haarlem, in onze achtertuin dus, daarbij werden we ook nog eens gevraagd om met onze jeugd bij de Serious Kerkdienst te komen kijken. Bijna iedereen wilde wel mee, dus we waren met een hele grote groep. De jongeren vonden dat we het niet konden maken om met lege handen aan te komen, daarom zijn ze in de week daarvoor heel druk in de weer geweest met het inzamelen van geld. Mede dankzij uw gulle giften konden we daardoor € 1242,77 inleveren bij de Chequebox, waar we als groep een filmpje mochten inspreken.

Daarvoor hadden we een indrukwekkende kerkdienst meegemaakt met een tekst uit Genesis over Dina, de dochter van Jakob en Lea. Een meisje met een zeer kleine rol in de Bijbel, maar ze wordt verkracht, vervolgens wil haar verkrachter wel met haar trouwen, Jakob keurt dit huwelijk goed, maar de neven van Jakob nemen ‘eerwraak’ op hun nicht door alle mannen in het dorp van de verkrachter te vermoorden en de vrouwen en kinderen mee te nemen. Een zeer heftig verhaal, waar Dina geen stem krijgt, het zelfde geldt voor vele vrouwen met haar. Na dit heftige verhaal was er live muziek van Michael Prins en prachtige, ontroerende dans, waarna Giel Beelen in Mega Mindypak de kansel opkwam en de tekst over de liefde uit Korintiërs voorlas: Had ik de liefde niet… We hebben daar een zeer indrukwekkende viering met elkaar meegemaakt! Daarna hebben we gelachen, gedanst en genoten van het Glazen Huis. Een heel bijzondere dag!

Groeten,

De tienerleiding