1. 30-05 10:00 DK ds M. Visser, Hemelvaart
  2. 02-06 10:00 MK ds A. van Nierop (Beverwijk)
  3. 09-06 10:00 MK pastor F. van der Louw, Pinksteren
  4. 16-06 10:00 MK ds M. Visser, doopdienst

U bent hier: Home - Op zondag - Kerken in dialoog

Kerken in Dialoog

Vanuit een aantal kerken/kerkgenootschappen in Heemskerk/Beverwijk is het initiatief genomen om deel te nemen aan een nieuw radio programma van Radio Heemskerk, oftewel Heemskerk Fm (frequentie 107.4). Dat programma heeft de naam gekregen Kerken in Dialoog.

Vanuit de kerken is het een mogelijkheid om uit te vinden of de lokale radio een extra middel is om met name Heemskerkers te bereiken. Dit naast de wekelijkse uitzending van een kerkdienst, uit één van onze kerken.

Vanuit Heemskerk doen tot nog toe aan Kerken in Dialoog mee: de Protestantse Kerk Heemskerk, het Apostolisch Genootschap en het Leger des Heils, dat is gesitueerd op de grens Heemskerk/Beverwijk.

Er hebben al diverse opnames plaats gevonden en zijn inmiddels uitgezonden. Op de eerste maandag van de maand van 19 - 20 uur wordt het programma uitgezonden.

Per keer gaan drie mensen vanuit  genoemde kerken aan de hand van een thema met elkaar in gesprek. De gesprekken worden daarbij afgewisseld met bijpassende muziek. De sfeer is van thuis aan een keukentafel.

Vanuit onze kerk hebben tot nu toe aan de opnames deelgenomen: Marco Visser, Piet Dubbelman en Sophia Verbaan, wat niet wegneemt dat er nog meer namen gaan volgen, gezien de inmiddels gebleken interesse.

Uitzendingen

Op 4 maart 2019 was de eerste uitzending: Waarom dit programma / Is kerk nog van deze tijd?

Uitzending 1 april 2019 met als thema: Vluchtelingen - opvang: wat kunnen we als kerken betekenen?

Uitzending 6 mei 2019 met als thema: Bevrijding en vrijheid

Tip: Zet op de eerste maandagavond van de maand de televisie uit en de plaatselijke radio aan voor het programma : Kerken in Dialoog.