2. 01-11 10:00 MK ds P. Verhoeff (Alkmaar)
  3. 04-11 19:30 DK Dankdag, pastor F. van der Louw

U bent hier: Home - Op zondag - Kindernevendienst

Kindernevendienst

Na een aantal kindernevendiensten via zoom, starten we in Heemskerk vanaf 5 juli weer met de kindernevendienst in de kerk. Om het heen en weer lopen te beperken, starten we direct vanaf het begin van de dienst met de kindernevendienst in een aparte zaal.

Als u zich voor de kerkdienst aanmeldt, kunt u uw kinderen dus met een gerust hart mee nemen. Mochten zij al zo groot zijn, dat ze zelfstandig naar de kerk kunnen komen, dan zijn ze ook van harte welkom.

Hopelijk tot gauw.

De kindernevendienstleiding

Sinds mei 2019 is de kindernevendienstleiding in Heemskerk begonnen met een nieuwe methode in plaats van de welbekende Kind op Zondag. We werken nu met Bijbel Basics, het kindernevendienstprogramma van het Nederlands Bijbelgenootschap waarin de Bijbel én het kind centraal staan.

Het is een beetje zoeken in de aangeboden informatie en je moet zelf een soort van structuur aanbrengen (wat doe je in welke volgorde), maar het is wel afwisselend en de kinderen zijn erg enthousiast. Vooral de proefjes met water, wind of vuur vallen erg in de smaak.

Vraagt u zich ook wel eens af, wat ze doen bij de kindernevendienst, dan kunt u hier meer over lezen op www.bijbel.nl/bijbelbasics

Alle kinderen zijn welkom in de kerk

Bij de kerkdiensten is er voor de kinderen in de schoolgroepen 1 t/m 8 gelegenheid om deel te nemen aan de kindernevendienst. Tijdens de Bijbellezingen en de preek in de kerk gaan de kinderen naar hun eigen dienst. Een enthousiaste groep vrijwilligers vertelt in een aparte ruimte de verhalen uit Kind op Zondag en brengt de bijbelverhalen in begrijpelijke taal voor kinderen. Vaak wordt er ook geknutseld of een spelletje gedaan.

Heeft u ook zin om mee te doen als leiding van de kindernevendienst, neem dan contact op met Rommie Klijn tel. 241 898.

Uiteraard kunt u ook eerst samen met uw kind(eren) vrijblijvend meelopen.

Tot zondag!
De kindernevendienstleiding

Meester Engel in actie tijdens het kerstproject