1. 21-01 10:00 MK ds M. Visser, avondmaalsdienst
  2. 28-01 10:00 MK ds M. Visser, bevestiging en afscheid ambtsdragers
  4. 11-02 10:00 MK ds L. Rasser (Amsterdam)

U bent hier: Home - Onze kerk - Morgensterkerk - Liturgische kleden

Liturgische kleden

Onderstaande kleden, die gemaakt zijn door Mw. J. de Jonge-Bogaards en waarvan het rode kleed 14 mei 1989 in gebruik is genomen, hangen aan de liturgische tafel (alleen de kleur) en aan de preekstoel (met de tekening).

Het groene kleed hangt op de zondagen na 13 januari en na Pinksteren. Het paarse kleed hangt op 1e, 2e en 4e zondag van Advent en op 1e, 2e, 3e, 5e en 6e zondag voor Pasen.
Op Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pinksteren hangt het rode kleed.

Op 3de zondag van Advent en 4e zondag voor Pasen wordt het roze kleed gebruikt. Het witte kleed wordt gebruikt in de Kerstnacht, op het Kerstfeest en op de zondagen na Kerst tot en met de verschijning van de Heer op 6 januari en de zondag daarna. Ook op Witte Donderdag, Paasnacht, Pasen en de zondagen na Pasen tot en met de zondag na Hemelvaart.