Luister naar de diensten
U bent hier: Home - Onze kerk - Nieuws - Open Dorpskerk

   Openstelling Dorpskerk  

Ook dit jaar organiseert de Commissie Open Dorpskerk in de zomermaanden weer inloopmiddagen op vrijdagen van 21 juni t/m vrijdag 30 augustus. Vanaf 14:30 tot 16:30 uur kunt u even binnenlopen om even te onthaasten, een kaarsje op te steken of te luisteren naar een inloop orgelconcert van 15.30 uur tot 16.00 uur, vaak met medewerking van een instrumentalist (fluit, viool, hobo) of één of meerdere vocalisten.
 

De inloop orgelconcerten die op deze middagen plaatsvinden, van 15:30 tot 16:00 uur en gegeven door Anja van der Ploeg, trekken steeds veel belangstelling. Anja, die de vaste organiste/pianiste is voor zowel de Dorpskerk als de Morgensterkerk, heeft zich ook dit jaar weer bereid verklaard voor gevarieerde muziekprogramma’s te zorgen. 
 

Voor in de kerk ligt een inkijkboek, samengesteld door Ton de Vries. Daarin zijn allerlei wetenswaardigheden over de Dorpskerk te vinden, met foto’s van hoe de kerk eruit zag vóór de grote restauratie van 1973.


Wij hopen niet alleen veel dorpsgenoten en gemeenteleden van de PGH te verwelkomen, maar ook belangstellenden van zowel de campings als van “buiten”. De toegang is gratis, wel wordt een bijdrage gevraagd ter bestrijding van de onkosten.