1. 29-04 10:00 DK ds O. Sondorp
  2. 06-05 10:00 DK ds M. Visser
  3. 10-05 10:00 DK Hemelvaart, pastor F. van der Louw
  4. 13-05 10:00 DK pastor F. van der Louw
  5. 20-05 10:00 MK Pinksteren, ds M. Visser m.m.v. Zaans Interkerkelijk Mannenkoor

U bent hier: Home - Op zondag - Komende zondagen

Welke diensten zijn er komende tijd?

Rond de Schrift

De zondagen tussen Pasen en Pinksteren hebben voor mij altijd een bijzondere glans. Ze staan zo helemaal in het teken van Pasen en betrekken die grote doorbraak van het leven op ons eigen dagelijkse bestaan. Pasen gaat over ons. Zo bijvoorbeeld in dat prachtige lied van Willem Barnard (Lied 827):

Mensen, wij zijn geroepen om te leven!

Hoog is de hemel boven ons verstand

en onder onze voeten hier beneden

de goede grond, het groene moederland.

Maar dan, hoe werkt dat, lukt dat? Is het waar? Kunnen wij ergens mee-opstaan, wordt het licht van de opgaande zon op de een of andere manier voelbaar? Dat zijn toch terechte vragen te midden van de worstelingen van ons gewone leven. De zondagen na Pasen zijn er om ons daar een beetje mee te helpen. Ze dragen vanouds fraaie liturgische namen, die iets uittekenen van hoe het is om mens te zijn in het licht van de opgestane.

De eerste zondag na Pasen heet Quasi modo geniti, ‘Als de pasgeboren kinderen’. Zo zijn we eraan toe: net in het leven gezet, wankel nog. Op die 8e april gaat collega Jan Bos uit Heemstede voor.

De tweede zondag na Pasen heet Misericordia Domini, ‘De barmhartigheid van de Heer’. Want dat het wat worden gaat met ons (niet óf, maar dát het wat worden gaat met ons), dat ligt in zijn ontferming besloten. Gelukkig maar. Daarom heten vervolgens de derde en de vierde zondag na Pasen Jubilate, ‘Juich’, en Cantate, ‘Zing!’

Op 29 april gaat Otto Sondorp voor om 10:00 uur in de Dorpskerk. Graag tot ziens in en rond de diensten. Om het leven te leren.

Ds Marco Visser