1. 21-07 10:00 DK ds. B. Zitman (Zwolle)
  2. 28-07 10:00 DK ds. S. Zuidema (Heemskerk)
  3. 04-08 10:00 DK ds. S. Neuféglise (Velsen)
  4. 11-08 10:00 DK ds J. van der Heiden (Haarlem)
  5. 18-08 10:00 DK ds S. Zuidema (Heemskerk)

U bent hier: Home - Op zondag - Komende zondagen

Welke diensten zijn er komende tijd?

Rondom de diensten

Op 9 juni is Fred van der Louw de voorganger in de Pinksterdienst. Het feest van de Geest, komt u het meevieren! En wat mooi dat ons Pinksteren dit jaar samenvalt met het Joodse Pinksterfeest, Sjavoe’ot. Het wordt ook wel Wekenfeest genoemd, omdat er zeven weken geteld worden vanaf Pesach, het Joodse Pasen. Sjavoe’ot is vanouds het feest van de voorjaarsoogst, maar tegelijk ook van de gave van de Torah, de Wet, het Woord.

De vaste lezing is Exodus 19: het verhaal over Mozes die op de berg Sinai de Tien Woorden ontvangt. De Heer spreekt, zijn woord wijst ons de weg ten leven: dat is Pinksteren, zowel voor de synagoge als voor de kerk.

En over weg ten leven gesproken, ook op 16 juni een feestelijke dienst, waarin twee kinderen gedoopt zullen worden: Thomas Mainwaring-Burton en Kian Coetzee.

Op 23 juni tenslotte gaat Jody van der Velde - voor velen een goede bekende - bij ons voor, terwijl in de Vredevorstkerk de jaarlijkse Basicsdienst is, voorbereid samen met de kinderen van de basiscatechese.

Allemaal mooie dingen!

Allen veel goeds gewenst,