2. 07-04 10:00 MK ds D. van Arkel (Castricum)
  3. 14-04 10:00 MK Palmzondag, ds M. Visser
  4. 15-04 19:30 DK Avondgebed
  5. 16-04 19:30 DK Avondgebed

U bent hier: Home - Op zondag - Komende zondagen

Welke diensten zijn er komende tijd?

Rondom de diensten

Op 10 maart is het de eerste zondag van de veertigdagentijd. Zoals Israël veertig jaren door de woestijn trekt, op weg naar het land van belofte, zo gaan wij een weg van veertig dagen naar Pasen toe. En het gaat inderdaad door de woestijn: we lezen deze weken teksten uit de boeken Exodus en Numeri over het volk dat uit het slavenhuis Egypte is uitgeleid, en dat nu het leven moet leren. Want hoe doe je dat: bevrijd, toekomstgericht, veelbelovend leven? Klinkt mooi, maar het is een harde leerschool.

In de woestijn kun je immers nergens op terugvallen, hier kun je geen voorraden aanleggen, geen verzekeringen afsluiten, hier vind je geen houvast. Hier word je teruggebracht bij de kern: je leeft van wat je toe-valt. Maar kunnen we dat, durven we dat?

Een mens te zijn op aarde

in deze wereldtijd,

is leven van genade

buiten de eeuwigheid.

Is leven van de woorden

die opgeschreven staan

en net als Jezus worden

die ‘t ons heeft voorgedaan.

Op 24 maart speelt Ton Heus op trompet.

Op 31 maart gaat Con Amore ons voor in het zingen. Ook wat de muziek betreft is er de komende weken dus veel te beleven.

Goed u te zien in de diensten.

Marco Visser