1. 24-02 10:00 DK ds S. Zuidema
  3. 10-03 10:00 MK ds M. Visser, 1e zondag 40-dagentijd
  4. 13-03 19:30 DK Biddag, pastor F. van der Louw

U bent hier: Home - Op zondag - Komende zondagen

Welke diensten zijn er komende tijd?

Rondom de diensten

Op zondag 3 maart is onze dienst van Schrift en Tafel in de Morgensterkerk om 10:00 uur. We vieren het avondmaal deze keer weer staande in de kring, heel welkom. In deze dienst is er bovendien een bijzondere muzikale bijdrage door Alice Ploeg (dwarsfluit), die in april vrijwilligerswerk gaat doen in het grote vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos. Wij zullen dan ook een collecte houden voor haar project.

Alice Ploeg meldt het volgende: "… mijn naam is Alice Ploeg. Ik ben dwarsfluitdocente in Beverwijk en Bergen en geef “muziek en dans voor peuters “ in Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Castricum. In april ga ik met 6 andere dames vrijwilligerswerk doen op Lesbos. We doen dit voor de organisatie Because we Carry. Wij zullen een week het ontbijt verzorgen, zowel in financieel als in praktisch opzicht. Dit doen wij voor de 1.200 vluchtelingen die op dit moment daar verblijven. Daarnaast zullen wij helpen, waar nodig. Om het geld in te zamelen dat voor 1.200 mensen nodig is om hen een goed ontbijt voor te schotelen probeer ik te verdienen door muziek te maken. Ik hoop ook daar de mensen wat vreugde te brengen met mijn muziek. ….”

Op 10 maart zal Recreation zingen in de dienst. Het is de eerste zondag van de veertigdagentijd. Zoals Israël veertig jaren door de woestijn trekt, op weg naar het land van belofte, zo gaan wij een weg van veertig dagen naar Pasen toe. En het gaat inderdaad door de woestijn: we lezen deze weken teksten uit de boeken Exodus en Numeri over het volk dat uit het slavenhuis Egypte is uitgeleid, en dat nu het leven moet leren. Want hoe doe je dat: bevrijd, toekomstgericht, veelbelovend leven? Klinkt mooi, maar het is een harde leerschool.

In de woestijn kun je immers nergens op terugvallen, hier kun je geen voorraden aanleggen, geen verzekeringen afsluiten, hier vind je geen houvast. Hier word je teruggebracht bij de kern: je leeft van wat je toe-valt. Maar kunnen we dat, durven we dat?

Een mens te zijn op aarde

in deze wereldtijd,

is leven van genade

buiten de eeuwigheid.

Is leven van de woorden

die opgeschreven staan

en net als Jezus worden

die ‘t ons heeft voorgedaan.

Ook op 10 maart: de klimaatmars in Amsterdam. Om op te staan voor de toekomst en de leefbaarheid van de aarde. (Tussen twee haakjes, om over na te denken: zien wij voldoende dat dit misschien wel hét thema van deze tijd is? En wat is de rol van ons als kerk hierin?)

En hierover gesproken: op woensdag 13 maart is de biddag voor gewas en arbeid. Hartelijk welkom in de vesperdienst om 19:30 uur in de Dorpskerk, die geleid zal worden door Fred van der Louw.

Op 17 maart komt het Themakoor uit Wijk aan Zee zingen in de dienst.

Op 24 maart speelt Ton Heus op trompet.

Op 31 maart gaat Con Amore ons voor in het zingen. Ook wat de muziek betreft is er de komende weken dus veel te beleven.

Goed u te zien in de diensten.

Marco Visser