1. 18-11 10:00 MK ds M. Visser m.m.v. Songs for You
  2. 25-11 10:00 MK Laatste zondag kerkelijk jaar, ds M. Visser en pastor F. van der Louw m.m.v. Con Amore
  3. 02-12 10:00 MK 1e Advent, ds M. Visser m.m.v. Revival Zaandam
  4. 09-12 10:00 MK 2e Advent, ds M. Visser
  5. 16-12 10:00 MK 3e Advent, ds M. Visser

U bent hier: Home - Voor de ander - SchuldHulpMaatje

SchuldHulpMaatje

De dit jaar opgerichte stichting SchuldHulpMaatje IJmond heeft als doel mensen die in financiële problemen zijn gekomen, om welke reden dan ook, te begeleiden bij het oplossen daarvan. De nieuwe stichting bestaat geheel uit vrijwilligers en houdt inloopspreekuur aan de Elbestraat 16-18 te Heemskerk op dinsdag en woensdag van 10.00-12.00 uur.

Hoe ziet een maatje eruit?

Misschien denk je  erover na of het iets voor je is om maatje te worden. Het zal je helpen als je weet wat we van een maatje verwachten en welke eigenschappen je daarvoor nodig hebt.

JeVisual_SHM-maat herkent jezelf in de volgende eigenschappen:

• Je voelt je betrokken bij de doelgroep.
  • Je bent bereid om met je cliënt(en) in een moeilijke periode van hun leven op te trekken en hen te ondersteunen.
  • Als je merkt dat er nog meer hulp nodig is voor je cliënt aarzel je niet om hem op dat spoor te zetten.
  • Je hebt een open houding.
  • Je staat open voor de opvattingen van je cliënt, zonder daar een oordeel over te vormen.

Wat heb je nodig aan karaktertrekken?

• Je bent initiatiefrijk, daadkrachtig en stabiel.
  • Wanneer het erop aan komt ben je instaat om snel en handelend op te treden.
  • Je bent opgewassen tegen de teleurstellingen die je te verwerken krijgt wanneer je cliënt zich misschien onvoorspelbaar gedraagt.
  • Je weet om te gaan met de moeilijkheden uit het leven van je cliënt. Als vertrouwenspersoon word je daar onherroepelijk mee geconfronteerd.

Verder is het nodig dat je jezelf herkent in de volgende voorwaarden:

• Je bent eerlijk, betrouwbaar en zorgvuldig. Logisch toch als je je mengt in andermans financiële zaken.
  • Je hebt geen strafblad en je hebt je eigen financiële zaken op orde.
  • Je bent bereid een deskundigheidstraining te volgen van drie dagen en ook bereid om daarna geregeld te overleggen met je coördinator en collega vrijwilligers.
  • Je bent bereid om je minimaal een jaar in te zetten.
  • Je ziet het zitten om een vertrouwelijke band met iemand aan te gaan in een kwetsbare positie. Het is belangrijk dat deze persoon op jou kan rekenen.

Interesse?

Wie geïnteresseerd is in het project SchuldHulpMaatje kan mailen naar  of contact opnemen met de helpdesk 0900-1177771.