1. 21-01 10:00 MK ds M. Visser, avondmaalsdienst
  2. 28-01 10:00 MK ds M. Visser, bevestiging en afscheid ambtsdragers
  4. 11-02 10:00 MK ds L. Rasser (Amsterdam)

U bent hier: Home - Jongeren - Tieners

TienerS

Agenda jeugd

Volleybaltraining

Volleybaltraining

Oliebollentoernooi

Sporthal Heliomare

Mes op tafel gala

Dorpskerk

Meidenmiddag

Dorpskerk

Tienerkamp 2, 3 en 4 oktober

Begin oktober zijn we een weekend met de tieners op kamp geweest in Huizen. Misschien was je zelf dat weekend op zondagochtend wel in de kerk… Dan heb je tijdens de collecte al een indruk gekregen, via foto’s of een filmpje, van hoe we het daar hadden.

Vrijdagavond zijn we vertrokken vanaf de Dorpskerk. Bij aankomst hebben we ons verdeeld over de slaapvertrekken en konden we beginnen met de eerste activiteit: Ren je Rot! In tweetallen is gezocht naar vragenkaartjes die verstopt lagen over de kamplocatie om daarna zo snel mogelijk alle antwoorden aan de jury door te geven. Had je alle 20 vragen goed beantwoord, dan kreeg je kaartjes met stukjes tekst die samen één zin moesten vormen. Was iedereen daar mee klaar, dan vormden alle zinnen samen één tekst.

De sfeer was gezet. We hebben nog heerlijk bij het kampvuur gezeten voordat we naar bed gingen.

De zaterdag zijn we goed begonnen met Ochtendgymnastiek, nog voor het ontbijt! Na het ontbijt werd onze kennis op de proef gesteld tijdens de Grote Bijbel-kennis-Quiz. Hoe heetten de drie koningen die bij Jezus op bezoek gingen? Door wie, en in welke rivier is Jezus gedoopt? En wat is eigenlijk de betekenis van het woord ‘Amen’?

’s Middags kwam Jakob op bezoek en was het thema ‘Vluchtelingen’. We hebben ons geprobeerd in te leven in hun situatie en zijn daarover met elkaar in gesprek gegaan. Dit onderwerp gaat binnen het jeugdwerk een vervolg krijgen en dit was een mooi begin hiervan.

Op het menu voor het diner stond een BBQ, waarvan we heerlijk hebben genoten bij het kampvuur.

Na het eten werd het programma voortgezet met een Bonte Avond. Wat een muzikaliteit en creativiteit hebben we in huis! Het was een gezellige avond met dans, muziek, zang, quiz en theater.

Voordat iedereen naar bed ging, was er nog een Dropping. Een nachtwandeling van ongeveer vijf kilometer stond ons nog te wachten. Tenminste… als je in één keer goed loopt. Om half 3 kwam de laatste groep binnen. De weg naar hun bed was daarna snel gevonden.

Zondagochtend hebben we een Taizédienst gehouden, waarna we lekker hebben ontbeten met voor iedereen een verse pistolet (net als in Taizé).

We zijn met elkaar het bos in gegaan waar we een eenvoudige versie van Levend Stratego hebben gespeeld. Ondanks dat iedereen toch wel een beetje moe was, is er fanatiek tegen elkaar gestreden!

Met elkaar hebben we ingepakt en het kampterrein opgeruimd en schoongemaakt.

Er was daarna nog precies genoeg tijd over voor de afsluitende activiteit. Alle jongeren hebben een opbergmap (voor papieren) gekregen. Met stiften hebben ze elkaars mappen versierd met complimenten en andere teksten. Een mooi aandenken aan dit geweldige kamp!

We willen iedereen bedanken die mee was of op een andere manier een aandeel heeft gehad om dit kamp tot een succes te maken.

En… zet het kamp voor volgend jaar alvast maar in je agenda. Wederom het eerste weekend van oktober. Dat wil je niet missen!

Daniël, Danny, Fenna, Gerrit, Marieke, Paul en Ralf

Tienerdiensten

In onze gemeente zijn we blij met onze goede, vrolijke en gezellige tienergroep. We hebben elkaar gevonden en komen regelmatig bij elkaar.

Veel activiteiten organiseren we samen met Beverwijk. Daardoor zijn we een stevige groep geworden en zijn er vaak veel tieners bij elkaar. Dat geeft goede sfeer.

Wat doen we? Kijk bij de verschillende activiteiten:

- Uitdagen geloven

- Op de vlucht