1. 21-01 10:00 MK ds M. Visser, avondmaalsdienst
  2. 28-01 10:00 MK ds M. Visser, bevestiging en afscheid ambtsdragers
  4. 11-02 10:00 MK ds L. Rasser (Amsterdam)

U bent hier: Home - Jongeren - Tieners - Mes op tafel

Mes op tafel

Zondag 15 oktober 2017 was de eerste Mes op Tafel van het seizoen. We konden dit keer niet in de Dorpskerk terecht vanwege Bijbelverhalen dus zijn we uitgeweken naar de Vredevorstkerk.

2 jongeren hebben daar goed gebruik gemaakt van de keuken en we hebben heerlijk gegeten.

Na het eten hebben we gezamenlijk opgeruimd en toen was het wachten op onze gasten. Al een aantal jaar komt en een groep Zwitserse jongeren uit Gossau naar Heemskerk. Dit is een reis ter voorbereiding op hun belijdenis die aan het einde van dit schooljaar plaats zal vinden. Vorig jaar hebben de jongeren van dat jaar een gezellig spelletjesavond gehad samen met onze jongeren en vanuit Gossau was ook dit jaar de vraag gekomen of we een gezamenlijke activiteit konden hebben. Na overleg bleek samen eten tijdens Mes op Tafel een iets te grote onderneming te zijn, aangezien ze met 30 personen kwamen. We hebben besloten wel gezamenlijk het toetje te eten die zij graag wilde verzorgen.

Na aankomst hebben we een aantal groepsspellen gespeeld en daarna hebben we koffie en thee gedronken met daarbij een plakje cake (of 2, of 3 plakjes) die ze zelf gebakken hadden.

Het was een erg gezellige en geslaagde avond.

Mes op Tafel Gala 2016

Al een aantal jaren eten we maandelijks met de jeugd in de Dorpskerk waarbij we voor of na het eten inhoudelijk met elkaar in gesprek gaan. De jeugd kookt, de leiding zorgt voor een gespreksonderwerp.

De eerste Mes op Tafel van het nieuwe kalenderjaar is altijd een beetje anders.

Op zondagavond 8 januari vond dit jaar het Gala plaats. De tienerleiding had een driegangen diner gekookt en de tieners hadden hun mooiste kleren aangetrokken. Het was een erg feestelijke en super gezellige avond.

Eens in de maand is er Mes op Tafel. Tussen 17.30 en 19.30 komen we bij elkaar om te eten en om het met elkaar ergens over te hebben. Food for the Body, food for the Soul. Dat kan een lied zijn dat ons aanspreekt, een stelling waar we het eens over hebben, iets in het nieuws waar we eens over napraten. Maar naast het onderwerp is een belangrijk doel van deze bijeenkomsten ook: gewoon gezellig elkaar ontmoeten en bijpraten.