top of page
 • Welke kerkgebouwen horen bij de Protestantse Kerk Heemskerk?
  Onze gemeente heeft twee gebouwen, de Dorpskerk Kerkplein 1 en de Morgensterkerk op de Vrijburglaan 2 in Heemskerk. De zondagse dienst wordt meestal gehouden in de Morgensterkerk. Deze kerk is groter en we hebben we de mogelijkheden om de dienst online uit te zenden. De Morgensterkerk en de bijbehorende zalen worden beheerd door Henk de Loos 06-22372654 of info@devrijburcht.com Het beheer van de Dorpskerk wordt gedaan door Wim Boender, telefoon 0251-769015 of via boenderw@xs4all.nl.
 • Waar vind ik informatie over de huur van de Vrijburcht?
  De Morgensterkerk en de bijbehorende zalen worden beheerd door Henk de Loos tel. 06-22372654, info@devrijburcht.com Op de site http://www.devrijburcht.com/index.html vindt u ook meer informatie over de verhuur.
 • Waar kan ik het dienstenrooster vinden?
  Het dienstenrooster kunt u downloaden!
 • Wie mag ik bellen voor de autovriendendienst?
  Wilt u opgehaald worden op zondagochtend bel dan Marina Hoogerbrugge 06-30755684
 • Hebben jullie ook een vertrouwenspersoon?
  Ja, we vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig kan voelen in de kerk. Gemeenteleden kunnen bij een vertrouwenspersoon (VP) terecht met hun vragen, vermoedens en meldingen. Met dingen waarvoor ze niet naar een ambtsdrager willen of kunnen gaan. Ook kunnen vertrouwenspersonen bij vermoedens van misbruik binnen de gemeente zelf proactief iemand benaderen. Daarnaast kunnen vertrouwenspersonen de kerkenraad advies geven over beleid, gedragscodes en preventie; kortom: advies geven over hoe dit onderwerp in de gemeente te organiseren en er blijvend aandacht aan te besteden. Er is een mailadres waarop u hen kunt bereiken. Voor Piet Dubbelman is dat Vertrouwenspersoonman@pknheemskerk.nl en voor Corine Rennen is dat Vertrouwenspersoonvrouw@pknheemskerk.nl. Hun werk is vertrouwelijk en u kunt er van op aan dat uw vraag of melding in vertrouwen zal worden behandeld.
 • Wanneer zijn de Taizé-diensten komend seizoen?
  10 september 2023 om 19.00 uur 1 oktober 2023 om 19.00 uur 5 november 2023 om 19.00 uur 7 januari 2024 om 19.00 uur 4 februari 2024 om 19.00 uur 3 maart 2024 om 19.00 uur 7 april 2024 om 19.00 uur 5 mei 2024 om 19.00 uur Deze diensten zijn allemaal in de Dorpskerk in Heemskerk. Mogelijk verandert de locatie eenmalig op verzoek van de RK-gemeenschap. Actuele informatie vindt u op de home-page van deze website.
 • Wat, wanneer en waar is Kerk op Schoot dit seizoen?
  Kerk op schoot is een vrolijke, ontspannen viering speciaal bedoeld voor kinderen van 2-6 jaar met hun ouders, grootouders of verzorgers. We komen bij elkaar rond een verhaal, we zingen, bidden en maken plezier. Na de viering (die ongeveer 20 minuten duurt) ontmoeten we elkaar met limonade en koffie, zo is er ook ruimte om elkaar beter te leren kennen. Iedereen is van harte welkom! 24 september – Morgensterkerk 12 november – Vredevorstkerk 28 januari – Morgensterkerk 10 maart – Vredevorstkerk 26 mei – Morgensterkerk 7 juli – Vredevorstkerk We beginnen altijd om 9.30 uur
 • Wanneer is er kindernevendienst?
  Er is kindernevendienst voor de kinderen in de basisschoolleeftijd op de volgende data in 2023: 10 september 24 september 8 oktober 22 oktober 5 november 19 november 10 december 17 december 24 december 25 december De kinderen van de kindernevendienst komen binnen met hun (groot-)ouders en gaan voor de schriftlezing met de kindernevendienstleiding naar hun eigen ruimte voor hun verwerking. Na de verkondiging komen ze weer terug in de kerk. Je bent altijd welkom om aan te sluiten.
 • Hoe kan ik mijn kosten declareren?
  Als u kosten hebt gemaakt voor de kerk, kunt u dat declareren bij de penningmeester. Daar hoort dit declaratieformulier bij en de bonnetjes. U kunt het mailen naar penningmeester@pknheemskerk.nl of geven aan Alex Lansbergen of in de brievenbus doen in het kopieerhok bij de ingang van de kerk.
bottom of page